Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Daniela Silén

- Jag var kanske tio år då jag såg Utvandrarna, den måste ha gjort ett starkt intryck på mig

danielaNamn: Daniela Silén
Ålder: 30 år
Hemort: Helsingfors

Presentation:
Min sångutbildning har jag fått vid Stockholms Operastudio 67 (år 2007-2009), samt dessförinnan Musikinstitutet Kungsvägen i Esbo. Vid Operastudion framträdde jag som solist i flera olika produktioner, bland annat kan jag nämna rollen som ”Grevinnan” i Operastudions version av Mozarts Figaros bröllop.
På mästarkurser har jag sjungit för bland andra: Ingrid Tobiasson, Anna Larsson, Thomas Lander, Helena Janzén och Torbjörn Lillieqvist. Mina främsta sångpedagoger är/har varit: Björn Blomqvist, Tanja Kauppinen-Savijoki och Birgitta Larsson. Förutom mästarkurser har jag också deltagit i andra operaprojekt, som till exempel Opera.ax på Åland år 2008.
Jag har varit anställd som korist i Savonlinna Opera Festival Choir säsongerna 2004-2005, 2005-2006 och 2007-2008. Bland de mest minnesvärda operorna i Nyslott kan jag nämna Sallinens Ratsumies, Bizets Carmen och Boitos Mefistofeles.

Min roll i produktionen:  Sångare/korist

Mina förväntningar inför produktionen: Att få jobba med begåvade och inspirerande människor och tillsammans med dem berätta en historia som jag inte tror att kommer att lämna publiken oberörd.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Björn & Benny eller Vilhelm Moberg

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar:
Jag kommer ihåg att jag såg filmen Utvandrarna när jag var ganska liten, kanske 10 år gammal. Jag hade svårt att riktigt få allt att hänga ihop – i berättelsen blandades något väldigt svenskt med något väldigt exotiskt och lite skrämmande. Men jag kommer fortfarande ihåg scener ur filmen så den måste ha gjort starkt intryck på mig.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat?
Inte som jag känner till.

Vad skulle få dig att emigrera idag?
Idag är det ju på många sätt väldigt enkelt för oss att byta hemland. Samtidigt gör den sociala tryggheten att vi inte har samma behov av att emigrera som man hade förr. Det som idag kan få mig att emigrera är om jag hittar ett ställe som känns riktigt hemma, mer hemma än landet där jag är född. Jag kan också tänka mig att emigrera för att få vara med en person jag älskar och tänker jag praktiskt kan ett bra jobb också få mig att flytta.