Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Glenn Daniel Nilsson

- Jag har flera släktingar som emigrerat till USA

Namn: Glenn Daniel Nilsson
Ålder: 32 år
Hemort: Gävle, men bor i Stockholm
Hemsida: www.glenndanielnilsson.se

Presentation:
Jag är djurskötaren som bland schimpanser och kameler drömde om ett liv på scenen. Började spela amatörteater och sökte mig mer och mer in på artistbanan. Arbetade på djurparken Furuvik (1997–2000), innan jag bestämde mig för att ”sadla” om. Sökte till Teaterhögskolan i Göteborg 2004 och kom in. Arbetade mellan 2000 och 2004 bland annat på Malmö Opera. Jag har arbetat på flera av de statliga operahusen i Sverige, bland annat Göteborgsoperan, Malmö Opera och Värmlandsoperan. ?
Kristina från Duvemåla blir min tredje produktion i Finland och min andra på Svenska Teatern. Min första var La Cage aux Folles där jag spelade Jean-Michel och min andra var Les Misérables på Åbo Svenska Teater där jag spelade Marius.

Andra produktioner som ligger mig varmt om hjärtat är Spring Awakening där jag spelade Mechior (Malmö Opera, 2009), Buddy Holly i rollen som Highpockets Duncan (3 Sagas, Sverigeturné, 2010) och Jesus Christ Superstar i rollen som Petrus (Malmö Opera, 2009). Jesus Christ Superstar finns även på skiva där jag sjunger rollen som Petrus. Rollen som Jesus sjungs av Ola Salo.

Min roll i produktionen: Pastor Jackson / Understudy till Karl Oskar

Mina förväntningar inför produktionen: En lustfylld arbetsperiod.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Björn och Benny

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar: Jag har inte läst böckerna men de står där hemma i bokhyllan. Egentligen har jag väl inget förhållande till berättelsen idag, men det ska bli spännande att få kasta sig in i den världen.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Jag har flera släktingar som har emigrerat till USA. De är spridda runt hela landet.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Ingenting. Jag lämnar inte Sverige.