Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Ingemar Raukola

- Det kommer att bli maffigt!

Namn: Ingemar Raukola
Ålder: 34 år
Hemort: Övertorneå, bor nu i Helsingfors
Hemsida: www.lumikinos.com

Presentation: Jag är en tornedalsk skådespelare som arbetar på tre språk: svenska, finska och meänkieli. Jag är utbildad på Teaterhögskolan i Luleå med magisterexamen från Teaterhögskolan i Helsingfors (2001–2005). Jag spelar Fieteri i Barnprogrammet Fieteri på SVT B. Trettio avsnitt är gjorda och fler på kommande. Spelade kriminalinspektör Stefan Remu i Kriminalserien HÖÖK på SVT (BOB FILM, 2008). Sedan min examen har jag även arbetat som skådespelare på bland annat Unga Teatern, Länsteatern i Jämtland, Norrbottensteatern, Lillateatern, Tornedalsteatern, Norrbottensmusiken och Lule Stassteater och medverkat i några svenska långfilmer. Jag tycker om att sjunga, fotografera, fiska, köra snöskoter och rida.

Min roll i produktionen: Jag spelar Arvid.

Mina förväntningar inför produktionen: Gillar historien och musiken. Ser verkligen fram emot att jobba med Kristina från Duvemåla, det ska bli hur kul som helst. Det kommer att bli maffigt!

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Liv Ullman

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar:
Jag har inte läst böckerna men har sett Jan Troells filmatisering av Utvandrarna/Nybyggarna.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Min mamma emigrerade från Finland till Sverige på 1970-talet och jag själv har emigrerat från Sverige till Finland år 2009. Min storebror har emigrerat till Norge. Min familj är bosatt i tre olika länder.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Familj, jobb, kärlek.