Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Johan Hallberg - Ensemble, cover för Karl Oskar och Robert samt Jesus

- En sångpedagog vid kommunala musikskolan i Uddevalla hörde mig sjunga Guldet blev till sand på bussen och på det viset fick jag börja ta sånglektioner.

Namn: Johan Hallberg
Ålder: 23
Hemort: Född och uppvuxen i Ljungskile och bosatt i Göteborg

Presentation: Jag har utbildning från bland annat Musikteaterskolan i Bjärnum, Balettakademien i Göteborg och Nordiska visskolan i Kungälv. Jag har jobbat på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby de senaste tre åren och mellan varven där försörjer jag mig som vistrubadur.

Min roll i produktionen: Ensemble, cover för Karl Oskar och Robert samt Jesus. (cover för Kapten Lorentz)

Förväntningar inför premiären: Jag ser fram emot att få jobba vidare med alla dessa trevliga kollegor jag har lärt känna här.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Två kassettband jag fick i födelsedagspresent av mina morföräldrar. Jag måste ha varit elva år gammal då och dessa kassetter spelades oavbrutet i mitt rum tills jag kunde hela musikalen utantill. En sångpedagog vid kommunala musikskolan i Uddevalla hörde mig sjunga Guldet blev till sand på bussen och på det viset fick jag börja ta sånglektioner.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar: Jag läste böckerna för första gången ungefär samtidigt som jag kom i kontakt med musikalen som baseras på dem. Och sedan dess har jag läst om dem flera gånger. Moberg skriver på ett sätt som gör att man omöjligen kan lämnas oberörd och hans historia om Karl Oskar och Kristina hör till de bästa inom svensk litteratur.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Min farfars bror flyttade till Amerika och blev kvar där. Nu har jag släkt i Maine och New York som jag har träffat ett par gånger.

Vad skulle få dig att emigrera idag? I och med att det är relativt lätt att röra sig i världen nu för tiden så är det inte längre någon större sak att flytta utomlands. Jag har ju själv just flyttat till Finland för en tid. Men för att jag skulle lämna Sverige för all framtid krävs det något drastiskt. Krig, hungersnöd, förföljelse eller liknande.