Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Jussi Ziegler

Från opera till musikal

Namn: Jussi Ziegler
Ålder: 35 år
Hemort: född i Königstein/Taunus (Tyskland), bor numera i Helsingfors

Presentation: Jussi flyttade till sin mammas hemland Finland för att studera arkitektur men beslöt sig för att göra sången från tiden i gosskören till sitt yrke och avlade både arkitektur- och sångexamen, med opera som huvudämne. Som sånglärare har han haft Jorma Elorinne, Pirkko Törnqvist-Paakkanen och sedan 2008 Timo Honkonen. Jussi Ziegler har gått på mästarkurser och tagit privatlektioner både i Finland och utomlands med lärare som Bonaldo Giaiotti, David Shaw, Steven Crawford, Anne le Bozec, Udo Reinemann, Roland Hermann, Stefano Algieri, Umberto Finazzi, Elisabeth Werres och Jeffrey Goldberg.

Jussi har blivit beviljad stipendier från ett flertal instanser, bland annat Suomen kulttuurirahasto. Han har nått prisplaceringar i flera nationella och tävlingar och fått ett specialpris i den internationella Sibelius-sångtävlingen. Han har uppträtt på Opera Pieno, Björneborgs operan, musikfestspelen i Ilmajoki samt på Nationaloperan i Helsingfors. Utöver detta verkar han också som solist i kyrkomusikstycken samt samarbetar med Tuula Hällström och Juho Alakärpä med lied-musik.
Operaroller:

Schaunard Bohème, Leoncavallo (februari 2011)
William The fall of the house of Usher, Britten
Ernesto Il mondo della luna, J. Haydn
Don Giovanni Don Giovanni, Mozart
Jussi Harri Pohjalaisia, Madetoja
Bello / Handsome Fanciulla del West, Puccini
Vicar Gedge Albert Herring, Britten
Marcello La Bohème, Puccini
Conte Almaviva Nozze di Figaro, Mozart
Silvio I Pagliacci, Leoncavallo
Mr. Gobineau Medium, Menotti

Min roll i produktionen: Aron och Thomassen (cover för Pastor Jackson)

Mina förväntningar inför produktionen: Roligt att få jobba och lära sig nytt; ny arbetsplats, nytt verk, första musikalen i ett professionellt hus.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Det finns det, nära släktingar. Jag är själv uppvuxen i Tyskland och bor numera i Finland. Min pappa är tysk, min mamma uppväxt i Finland, mina föräldrar bor i Tyskland. En del av mina förfäder på den finska sidan härstammar från Sverige.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Jag kom till Finland för studierna och nu skulle jag kunna flytta efter jobb. Ett intressant arbete och ett mildare klimat skulle kunna locka. Jag har redan två hemland och jag kan egentligen inte längre säga ”vart jag hör” och jag vet inte var jag kommer att vara om tio år. För tillfället är läget bra hör i Finland.