Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Linda Bodin

- Jag läste hela utvandrareposet i gymnasiet

LindaNamn: Linda Bodin
Ålder: 33 år
Hemort: Stockholm

Presentation: Min sångarbana började på Adolf-Fredriks Musikskola i Stockholm, fortsatte på Södra Latins Gymnasiums estetiska program på sång och sedan Ingesunds Folkhögskolas musiklinje med klassisk sång som huvudinriktning. På Stockholms Operastudio fick jag min scenutbildning. Åren 1999–2002 gick jag det produktionsinriktade Operaprogrammet. Förutom att medverka som kör i skolans uppsättningar fick jag under denna tid även göra roller som Dorabella i Mozarts Così Fan Tutte (2000), Orfeus i Orfeus ed Euridice av W. Gluck (2000), Flosshilde i R.Wagners Das Rheingold och Götterdämmerung (2001) på Gröna Lundsteatern samt Florence Pike i B. Brittens Albert Herring på Boulevardteatern i Stockholm. Åren 2004–2007 bodde jag i Köln, Tyskland och arbetade samtidigt som konsert- och oratoriesångerska. Förutom att arbeta som solist inom kyrkomusik och konsertverksamhet har jag även arbetat med företagsevent samt som sånglärare vid Kulturamas kursverksamhet i Stockholm.

Min roll i produktionen: Sångare/korist

Mina förväntningar inför produktionen: Det ska bli väldigt spännande! Jag ser fram emot att få ta del av den härliga musiken och att få gestalta berättelsen med ensemblen.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: En fantastiskt gripande berättelse med underbar och genuin musik.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar:
Jag läste alla böckerna i slutet på gymnasiet och kommer ihåg att jag inte kunde lägga ifrån mig dem när jag väl hade börjat! Det är en så vacker och gripande berättelse och det känns som om hela den svenska folksjälen är invävd i den. Personerna är så levande och deras öden berättas på ett sådant kärleksfullt och realistiskt sätt att man inte kan bli annat än rörd.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Både på min farmors och min farfars sida (syskon till deras föräldrar) har ett tiotal personer emigrerat och alla till USA (Chicago). Tack vare släktforskning har vår familj fått ta del av både foton och brev och det är fascinerande att läsa om deras livsöden. Vissa klarade sig bra, som min farmors faster som tillslut blev påkläderska i Hollywood, fick ett stort arv från någon i branschen och skickade hem diverse lyxprodukter till min farmor i Sverige, medan andra fick slita hårt för att klara sig. I nutid har min syster med familj flyttat till Spanien och bosatt sig där.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Idag är det så mycket lättare att flytta till ett annat land och det är ju något som utvecklar en som människa. Det är inte alls så riskfyllt eller definitivt som det var på Kristina och Karl-Oskars tid, utan man kan lätt flytta hem om man inte trivs. Jag har tidigare bott tre år i Tyskland, den gången flyttade jag på grund av av jobb men jag skulle även kunna tänka mig att flytta utomlands på grund av ”den stora kärleken”. Jag är nyfiken av mig och skulle nog även kunna bosätta mig i någon annan del av världen för att få lära mig ett nytt språk, lära känna en annan kultur eller bara få vara i ljus och värme.