Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Petter Andersson - Korist

- Jag kommer och ge järnet varje kväll

Namn: Petter Andersson
Ålder: 36 år
Hemort: Född i Åbo, bor i Kankaanpää i Kuopio

Presentation: Jag är infödd Åbobo, och började redan tidigt med musiken. Mitt första instrument var flöjt, och den vägen fick jag lära mig musikens grunder. Efter gymnasiet läste jag till diplomingenjör, men kände mig inte riktigt hemma. Efter ingenjörsstudierna sökte jag därför in på sångutbildning, och jag blev med tiden både musiker (YH) från Åbo musikakademi och musikpedagog (YH) från Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia, med huvudämnet klassisk sång. Jag har också varit solist i coverbandet KEJ i cirka tio år. För tillfället arbetar jag som sånglärarvikarie på Kankaanpään musiikkiopisto i Kankaanpää.

Produktioner jag medverkat i är bland annat Rocky Horror Show 2002–2003 på Åbo Svenska Teater (mitt första proffsteaterjobb), och musikalerna Footloose (2002) och Evita (2004) på Åbo musikakademi. I Footlose spelade jag prästen (Footloose) och i Evita spelade jag Perón. Viktigt för mig var också mina två somrar i kören under Nyslotts operafestspel (2005–2006), där jag på nära håll fick följa med hur så gott som alla finska operastjärnor arbetade och sjöng.

Min roll i produktionen: Korist

Mina förväntningar inför produktionen: Att jag kan komma igång med min karriär som artist, bli många erfarenheter och vänner rikare och ge järnet varje kväll!

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Björns och Bennys musikalhit.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar: Jag måste erkänna att jag dessvärre inte läst dem.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Mammas faster Elna bodde i Kanada, men hon dog för några år sedan. Hennes efterkommande finns dock kvar där.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Ifall det skulle vara omöjligt för mig att försörja mig och förtryck.