Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Sari-Anne Kuula

- Nuförtiden är det svårt att tänka sig i hur hårda omständigheter folk har levt.

Namn: Sari-Anne Kuula
Ålder: 47 år
Hemort: Född i Helsingfors, bor i Nurmijärvi.

Presentation: Mitt musikaliska intresse väcktes i tidig ålder med pianolektioner och körsång, följt av pop och rock i olika grupper. Sedan några år tillbaka är det den klassiska musiken som dominerar i mitt liv. Jag började studera klassisk sång år 2002 under ledning av Tuire Grönthal. År 2008 tog jag C-examen i sång vid konservatoriet i Lahtis, B-examen är under arbete. Jag har medverkat i operakören vid Nyslotts Operafestivaler (2007, 2008), och har gjort solistroller i operetter, bland annat Blomman från Hawaii, Operetti Jukola (2009–2010) och Fågelhandlaren (Operetti Jukola, 2007–2008. Jag sjunger även i kyrkor vid olika tillfällen. Vid sidan av sången ägnar jag mig gärna åt dans, framför allt jazz. Jag är utbildad bioanalytiker.

Min roll i produktionen: Sångare/korist (sopran)

Mina förväntningar inför produktionen: Jag brinner av iver av att få inleda repetitionerna. Musiken är så fin och jag väntar med spänning på hur allt till slut kommer att se ut.

Det första jag tänker på när jag hör namnet "Kristina från Duvemåla": Det var en artikeln i Helsingin Sanomat (december 2009) som handlade om undertecknandet av kontraktet med Benny och Björn. Då tänkte jag: "Om det hålls provsjungningar, så vill jag vara med”.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar:
Jag har just börjat läsa Utvandrarna på finska. Nuförtiden är det svårt att tänka sig i hur hårda omständigheter folk har levt. Döden var vardag och man levde livet en dag i sänder.

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Många av mina släktingar från Österbotten har flyttat efter bättre utkomst i början av 1900-talet, till exempel min morfars far, syster och bror. Jag har träffat deras barn under min tid som utbytesstudent i Amerika. De har, tyvärr, aldrig lärt sig finska, men jag märkte hur stolta de var över sina finska rötter.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Om min familj skulle vara i livsfara. Jag kan inte föreställa mig hur det känns att lämna sitt land utan möjligheten att återvända.