Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Teija Hedin

- Jag kände igen Kristinas tankar och känslor som de var tagna direkt ur mitt hjärta

Namn: Teija Hedin
Ålder: 34 år
Hemort: Född i Vanda, växt upp nära Nyslott och har bott i Skåne i snart nio år. ?

Presentation: Jag studerar för närvarande på Musikhögskolan i Malmö på en musiklärarutbildning med sångpedagogik som biämne. Jag har gått på Savonlinnan Taidelukio och har studerat på Metropolia ammattikorkeakoulu på med inriktning på pop och jazz. Under åren har jag varit med i några sångtävlingar, bland annat Suomen Tähti (2003, final) och Tangomarkkinat (2002, semifinal). Jag har även medverkat i Savonlinna Big band (1996–2001) och arbetat som körledare i Svenska Kyrkan (2003–2011). Under några år sjöng jag i gospelkören Gospel Company i Malmö (1998–2001).?

Min roll i produktionen: Ensemble

Mina förväntningar inför produktionen: Att jag kom i kontakt med Kristina från Duvemåla var en slump. Jag letade efter sånger till min sångelev på musikhögskolans bibliotek. Där hittade jag notboken till Kristina från Duvemåla, blev intresserad, började lyssna på musiken och bekanta mig med berättelsen, och väldigt snabbt var jag helt såld! Jag blev berörd av både musiken och historien. Jag kände igen Kristinas hemlängtan – hennes tankar och känslor var som direkt ur mitt hjärta. Jag började leta på internet efter allt som fanns om Kristina från Duvemåla, och då såg jag annonsen om audition på Svenska Teaterns hemsida. Det var den första provsjungningen i mitt liv.
?

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Det första jag tänker på när jag hör namnet Kristina från Duvemåla är ödet att leva som invandrare. Det finns något gemensamt för nästan alla som har flyttat till ett annat land – man bär alltid med sig en slags sorg över att ha lämnat något som en gång var ens hem och identitet, även om livet i det nya landet kan vara bättre på många sätt. Temat är väldigt aktuellt även i dag.? ?Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Jag vet ingen i min släkt som skulle ha emigrerat, utom jag själv, till Skåne. Längre bort skulle jag flytta endast i yttersta nödfall.